Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2007 11:48 - Слаб готвач, плешив фризьор и богат еколог няма!
Автор: kpuc Категория: Политика   
Прочетен: 2229 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Думата ми е за набиращото сила "зелено" движение в България. Аз лично бях приятно изненадан от проявите на гражданска активност и протестите за защита на Натура 2000 и Иракли. Поне едно доказателство, че не всички читави хора са избягали на Запад и че за българското общество има надежда. Какво по-хубаво от активно гражданско общество, готово да отстоява правата и възгледите си и активни млади хора?
     Потенциалът на тази гражданска енергия очевидно е била отчетена не само от мен, защото се нароиха нови "зелени" движения и партии, че дори и младежки организации. "Зелената" ниша в политическата система е широко отворена, като се има предвид че доскоро там беше само Зелената партия на Ал.Каракачанов - вечен коалиционен партньор на БСП и доскоро противник на българското членство в НАТО и Европейския Съюз. Въпросът е доколко афиширането на някои нови зелени формации е тактически, а не идеологически ход.
     Наскоро ми се наложи да пътувам в провинцията и забелязах няколко рекламни билборда на партия "Зелена България". Стана ми любопитно, че това е единствената партия, която се рекламира седмици преди началото на предизборната кампания. Онзи ден ми направиха впечатление още няколко рекламни билборда на същата формация, само че вече на централни софийски булеварди. Средствата нужни за това, далеч надхвърлят потенциалният членски внос на толкова млада партия, както и възможните дарения от младежите, които играеха хора" в защита на Натура 2000. Изглежда сериозен капитал е застанал зад тази инициатива. А добре облечените бизнесмени и истинските еколози просто не вървят заедно. Има нещо гнило в "Зелена България"!


Тагове:   фризьор,   готвач,   еколог,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Нищо по различно . . .
26.09.2007 14:36
Нищо по различно от "старите" и изчезващи партии и партийки. Нали някой трябва да поеме щафетата!
За пореден път ще станем свидетели как се създава нова партия - единствено и само за да се контролира и потуши недоволството на хората.
цитирай
2. liliahristova - Наистина с тези нещо не е наред
26.09.2007 14:49
Учредили са се на 12 май тази година и са обявили, че ще участват самостоятелно във всичките 264 български общини. Освен това имат идея да се създаде "Осоговско-македоно-български парк", който хем щял бил да съхрани природата в този Боалкански район, но и щял бил да укрепи връзките между "двата братски народа", както се е изразил председателят им. Говорителка е Мис Бйлгария Таня Карабелова...
Дано зелената гражданска активност, свързана с Натура 2000, не се повлияе от тези неокомунистически формирования.

цитирай
3. lambo - Има и други подобни бисери .... Например:
26.09.2007 14:51
Умен учител и зелен кон няма ...
Чифутин-чифчия, циганин-партизанин и арменец-миньор няма ...
Обединени-земеделци и Разединени-комунисти няма ... и т.н.

Колкото до Зелената идея, на която и аз съм защитник, то тя ще бъде използвана от тези хитреци, които преди това експлоатираха червената, синята, монархическата и националистическите идеи за да се облажат с власт и зашеметяващо богатство ...

Просто умиране има, но спасение от тези хора няма ...
цитирай
4. анонимен - Зелена България
26.09.2007 15:43
Очевидно е: Неформални групи еколози се противопоставиха на бетонирането на българската природа. Зелена България, Зелените тигри и другите платени в зелено компрометират идеята. Нещо повече, кампаниите им никога не са в Рила...те са в центъра на София, за отвличане на вниманието от строежите в стил мутробарок.
цитирай
5. kpuc - Всъщност поводът за този пост от...
27.09.2007 11:00
Всъщност поводът за този пост отчасти беше една случка по време на изборите за Евро парламент през май. След дълги увещания да прояви гражданските си права, един познат, докторант по екология, гласува за Зелената партия. Като си представих мазното личице на Каракачанов ми се прииска да не го бях агитирал да гласува въобще.

Далеч съм от мисълта да се изживявам като разследващ журналист и единствения прозрял какво стои зад "Зелена България", но ще се радвам ако очите на поне един човек, симпатизиращ на зелената идея, се отворят след прочитането на поста и коментарите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpuc
Категория: Политика
Прочетен: 253988
Постинги: 62
Коментари: 212
Гласове: 554
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930