Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2008 15:46 - Олигархично за изборите
Автор: kpuc Категория: Политика   
Прочетен: 1830 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2008 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Родната олигархия проявява свойствата на газовете - запълва всяко свободно пространство. Едно от проявленията на този процес е подготовката и заявките за предстоящите избори. Днес бе обявено поредното преструктуриране на политическото поле на олигархичните партии. "Зелена България и Зелената партия се обединиха" анонсира любимата и "безпристрастна" агенция Фокус. Същата охотно отразява всяка проява на родния популизъм, но това е тема на друг разговор.

    Да се върнем на обединението на двете "зелени" формации. Споменавал съм и преди стремежите на т.нар. Зелена България да се афишира като представител на зелената вълна на гражданското общество и протеста на истинските зелени срещу това. Сега новосформираната формация доказва съмненията относно своите цели като се обединява с партията на Александър Каракачанов. Зелената партия на Каракачанов е дългогодишен коалиционен партньор на БСП в Коалиция за България и доскоро се обявяваше твърдо против българското членство в НАТО и ЕС. Какво "зелено" има в такива позиции оставям сами да прецените.

     "Зелена България" олицетворява опитите чрез изливане на пари да се търси политическа идентичност и да се търсят позитиви от акциите на истински загрижените за българската природа и нейното бъдеще. Каракачанов - политическото живуркане без принципи. Обединението на тези две формации би трябвало да ги направи по-разпознаваеми, във всеки смисъл на това понятие. Формулата пари + партийна регистрация на популярно име е припозната като успешна и от други формации, зад които стои олигархията. Типичен пример е т.нар. "патриотичен съюз" на агент Каракачанов от ВМРО, земеделците на Личев и парите на Ковачки. 

 
     Избори"2009 се очертават като едно от най-сериозните предизвикателства пред българския гражданин. Той ще трябва да се пребори с отвращението от политическата система като цяло, липсата на чиста алтернатива на сегашното управление, погнусата от опетняването на изборния процес с купуване на гласове и цели секционни комисии и подвеждащите послания на патриотични, популистки и националистически формации. И докато нормалните хора се чудят дали да идат за гъби и да се вслушат в любимия ДС рефрен „Всички са маскари”, Доган вече е стегнал армия от 500 000 гласа, Румбата Петков е готов с черната каса, а бат’Бойко ще ни обещава всичко, за да му повЕрваме. Това ако не е чист тест за способността ни да бъдем граждани, здраве му кажи ... 



Тагове:   Олигархично,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparhawk - аз се подготвям
08.07.2008 00:17
За печален резултат, плод на безбройните партии и коалицийки - а именно победа за ДПС на вота.
цитирай
2. usandthem - разбира се,
08.07.2008 01:51
че е тест, и не,няма да го издържим!
цитирай
3. tsveta - Мисли мъдро!
08.07.2008 02:08
Тест е не само за гражданско съзнание, но и за ОТГОВОРНОСТ от избора на всеки един от нас. Защото да не гласуваш в България е не просто "наказателен вот", а избор в подкрепа на безхаберието, материалното и духовно ограбване и абсурдността.
цитирай
4. kpuc - @
08.07.2008 16:53
@sparhawk

Аз лично не бих се изненадал, ако на финала Доган се окаже с повече гласове от БСП. Мита за "твърдото" ядро на столетницата пострада сериозно на изборите за ЕП, когато те едва преминаха котата от 400 хил. гласа.

@us-and-them, tsveta

Към днешна дата всичко ме кара да бъда песимист за способността ни да се справим с този тест. Ще гласувам, ако трябва с отвращение, за да намаля влиянието на корпорацията на Доган. Засега само знам, че няма да е за Бойко и партиите от тройната коалиция.
цитирай
5. stefanov - Момчета,
16.07.2008 12:08
Не разбирате ли, че тестът вече не е политически , а е за интелигентност. Новият ни вот ще промени нещата точно толкова, колкото ги промениха и предишните. След толкова "настъпвания на мотиката" и удари на дръжката и по главите ни, не е ли време да позамислим, по-сериозно и да престанем само да мигаме. Наистина, не всички са маскари, но влязат ли във властта - неизбежно се превръщат в такива. Неподкупният Робеспиер е уникално явление, не само за Франция но и за световната история. Проблемът въобще не е в изборите, а в това, доколко сме в състояние да контролираме нещата след изборите. Затова не се ли смени политическата система и то не с мажоритарни глупости, или с комунистически революции, осъдени сме да възпоизвеждаме един и същ резултат, до второ пришествие. Ако някой се интересува как практически може да стане това, нека влезе в блога ми - имам посочен е-мейл, ще му отговоря и ще споделя някои мои мисли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpuc
Категория: Политика
Прочетен: 254527
Постинги: 62
Коментари: 212
Гласове: 554
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930