Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2008 19:27 - И втория безплатен вестник ще се окаже платен?
Автор: kpuc Категория: Политика   
Прочетен: 1426 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Преди време попаднах на интересния постинг на Радан "Кой плаща безплатния вестник?" относно "19 минути". Верни неща, верни изводи си казах, което още повече ме накара да зачакам появата на вестник "За града", анонсиран от Икономедиа. Това трябваше да е културния отговор на пасквила, в който бързо се превърна 19", класния безплатен вестник, free but not cheap.  Говоря в минало време, защото самото появяване  на  "Градски" вестник, както се преименува изданието ме разочарова.

     Анонсът за т.нар. колумнисти на вестника отговаря на някои от неизвестните за неговите съдържание и може би цел. Иван Кръстев в понеделник, Иво Прокопиев във вторник, Бойко Борисов в сряда, Ники Кънчев - в четвъртък, всеки петък е ваш ред, гласи разяснението за рубриката "Мнения". Момент, сряда - Бойко Борисов? От какво е продиктуван този избор? Можем само да гадаем. С какво обаче би била интересна рабриката на кмета? Първо, силно се съмнявам че някой вярва в неговото авторство на въпросната колонка ( моля т.нар. вярващи да се преброят в коментарите). Второ, в типичен стил бившият съдружник на Пашата го удря на див популизъм, използвайки гръмки лозунги, прескачане на неудобни факти и меко казано спорно тълкуване на действителността.

     "На крачка сме от втория метродиаметър" е заглавието, което незнайния писач на речите ( а вече и колонките) на Борисов е избрал за дебют пред публиката на "Градски". В изложението след бомбастичното заглавие става ясно че "само крачка ни остава до сключването на договора с Европейската инвестиционна банка" за отпускана на кредит за строеж. За срокове за планиране, започване и завършване на строежа не се говори, те сигурно са на една ръка разстояние. Вероятно тези ненужни детайли са пропуснати , за да не стане дума за закъсняващия вече с ЕДНА ГОДИНА след графика пуск на ПЪРВИЯ метродиаметър. Не се говори и за други актуални проблеми на СОфия като липсата на вело-алеи, бус-ленти, изобщо забравения завод за боклука и т.н. За сметка на това Борисов ни "открехва", че е бил в Париж и знае как е "задръстване на френски" - "Може смешно да звучи, но думата задръстване на френски наистина е бушон. В сравнение с Париж обаче трафикът в София си е направо шансон". За финал - обещание тип "Софиянски" ( разбирай вие ме изберете, пък с боклука да се оправя следващия кмет) - "Разчетите показват, че след пет години близо 800 000 софиянци ще се возят в подземната железница".

     Браво Иво, браво Прокопиев както казваше един футболен коментатор. Ако идеята зад колонката на Борисов не е да се отговори на анонсираната ранно-започнала предизборна кампания от страна на социалистите, то това е едно много ЛОШО управленско решение.  Поведението на Капитал, Дневник и РеТВ в шестте месеца преди изборите най- вероятно ще покаже каква е истината. Единият път е поддържане на изградения висок журналистически стандарт. Вторият ще сложи клеймото "конюнктурен слуга на популизма" на нечие чело ...


Тагове:   вестник,   окаже,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - @
12.11.2008 23:30
Напълно си прав.
Почти не виждам с какво от думите ти не бих се съгласил.

Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpuc
Категория: Политика
Прочетен: 254057
Постинги: 62
Коментари: 212
Гласове: 554
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930