Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2009 18:47 - Къде трябва да се проведе гражданският протест на 14.01.2009г.?
Автор: kpuc Категория: Политика   
Прочетен: 1312 Коментари: 1 Гласове:
0



По форуми, блогове, онлайн социални мрежи, сайтове за обмен на видео тече кампания за организиране на протест срещу властта. Студенти, еколози, съсловни организации имат своите искания към правителство, премиер, Народно събрание. Откровено неадекватните политики и престъпната безотговорност на това управление ще да бъдат публично оценени.

Гражданите, които искат да изразят своето мнение за властимащите трябва да се запитат кое е най-подходящото за това място. Зърно- и млекопроизводители, синдикати и учители, металурзи от "Кремиковци" могат да изразят претенциите си пред (вероятно празната) сграда на Народното събрание. На предишния протест Георги Пирински беше доста експедитивен при прекратяването на последното заседание и своеобразното евакуиране на сградата. Протест пред празната сграда обаче би бил вот на неодобрение към самата институция, в която все пак освен управляващи има и опозиция.

Има едно място, което е далеч по-подходящо за целта, особено в контекста на последната (без) газова седмица. Гражданите, които искат да кажат "НЕ" на престъпните практики на тройната коалиция, чийто провал стана очевиден (от оценките на Европейската Комисия за България до сегашната газова криза) трябва да се съберат пред седалището на архитекта на това правителство. Лицето Георги Седефчов Първанов, с агентурен псевдоним "Гоце", изпълняващ длъжността президент, трябва да получи ясна обществена оценка за делата си до момента.

За "Големия шлем" от енергийни договори, довел до сегашната криза. За безусловната си покорност към господаря на Кремъл, който и да е той и без оглед на българските национални интереси. За подкрепата си за различни авторитарни режими преди и сега. За бракониерските си навици, с които рекламира България по света. За петното "президент-агент", което лепна на страната. Списъкът е дълъг и всеки може да добави нещо от себе си. Гоце просто не е на нивото на институцията, която трябва да представлява, озовал се там по стечение на обстоятелствата и непритежаващ достойнството да си подаде оставката.

Протестът пред Президентството ще е шамар за цялата тройна коалиция и издържащата я олигархия, чийто патрон е Първанов! 14.01.2009г. (сряда), 11:00. Носете си яйца.


П.П. А, ако по пътя си видите Р.Овч. не се колебайте да го подгоните.и замеряте с подръчни материали Той подписа сделката за газа три години преди изтичането на действащия договор.

П.П.П. Фейсбук-групата ни е тук.


Тагове:   протест,


Гласувай:
0



1. анонимен - dfg
12.01.2009 16:42
Колеги потърпевши от това корумпирано управление давайте и ние от провинцията ще се присъединим сигурно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpuc
Категория: Политика
Прочетен: 254025
Постинги: 62
Коментари: 212
Гласове: 554
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930