Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 22:00 - Новият Бащица?
Автор: kpuc Категория: Политика   
Прочетен: 22811 Коментари: 44 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бойко Борисов едва ли е очаквал изборния му успех да е така убедителен. Отиващата си тройна коалиция допринесе максимално за резултата на ГЕРБ, както с недомислените си електорални експерименти (мажоритарните депутати), така и с наглостта си до последния миг на кампанията (изказването на Доган в с. Кочан, клиповете на БСП). Независимо от причината, Борисов се озова в ситуация, в която хем е неоспоримият победител от изборите, хем малко не му стига за самостоятелен кабинет.

Опции за коалиционно управление обаче не липсват. Синята коалиция, РЗС (прогнозата ми за чието не-влизане за нещастие не се сбъдна), дори Атака - всички са готови да подкрепят Бойко. Борисов е в позицията да поиска безусловно тяхната подкрепа - на базата на огромното доверие, което избирателите му гласуваха. Всъщност поведението на столичния кмет най-вероятно ще следва това на неговия бивш лидер - Негово Величество Царят. И сега бъдещият премиер може спокойно да покани по един-двама представители на по-малките партии да заемат постове в управлението, без формално да се стига до коалиционно управление, същевременно изисквайки безпрекословна парламентарна подкрепа. Нещо като реформаторското мнозинство непосредствено след изборите през 1997г. Такова поведение би се понравило и на друг бивш ментор на Борисов - покойният Тодор Живков.

Всъщност, като се замислим, позицията на "бащица" най-много отива на типажа Борисов, а вероятно и той доста е научил за спецификите на
ролята, докато е охранявал бившият Първи. Дали Бойко Борисов ще се изкуши да стане "баща на нацията" ще разберем още следващата седмица. Лакмусът ще бъде начинът, по който ще бъде съставено новото българско правителство.


Тагове:   Тодор Живков,


Гласувай:
0



1. haralanov - Съгласен съм...
06.07.2009 22:06
Едва след като бъде съставено Новото Българско Правителство,тогава ще можем да коментираме по-добре!Дотогава всичко е догадки и хипотези.
цитирай
2. анонимен - jj
06.07.2009 22:45
В момента чета една книга "Тодор Живков-мит и истина" - автор - Боян Кастелов. Всичко, което прави Б.Борисов е заимствоно от бившият Първи- Т. Живков!
цитирай
3. boyanov - Ще трябва да потърпим още малко
06.07.2009 22:53
Засега като гледам единствените, които се натискат за власт под крилото на ГЕРБ са РЗС. Радостното подскачане на Яне, който едва успя да прескочи 4% започва да ми изглежда съмнителна. Атака като че ли си харесаха ролята на балансьор, а и националистите преди изборите вече казаха, че са готови да "разговарят" с всички, включително и с БСП.
Синята коалиция вече заяви,че подкрепя дясноцентристко управление без да иска министерски кресла.
Много интересен политически изпит очаква Бойко Борисов.
цитирай
4. анонимен - алооо
06.07.2009 22:54
тъжните))) чунким Дмитриевича ви е любим????
цитирай
5. анонимен - нека погледнем с добро....
06.07.2009 23:14
Голяма е радостта ми ,че българите се активизираха в този съдбовен ден.
Трябва да има конструктивен диалог в името на доброто на всички граждани на България.
ГЕРБ е общонародна партия със силен Лидер.
Сигурно ще има експертно правителство .Успех на България!
цитирай
6. анонимен - mira
07.07.2009 01:32
ama si gadni4wk.............
цитирай
7. анонимен - BULGARIAN
07.07.2009 02:40
Дали хората са повярвали на Борисов? Активираха се заради изказването на Доган в с. Кочан.Вота не беше в подкрепа на някой, а наказателен. Не забравяйте това!Дано скоро свърши финансовата криза.
цитирай
8. borsi - Re: 2. анонимен
07.07.2009 06:38
Понеже аз не чета за Т. Живков, а съм живял по него време, то нещата нямат нищо общо
цитирай
9. feq - "Една птичка пролет не прави" и
07.07.2009 06:40
"Съенидението прави силата" -
това народът ни го е казал!

Не очаквайте Чудеса!
При толкова тежки времена и с такова наследство!
Важно е, че Герб имат и Кураж, и Желание за промяната!!!
Българина винаги е склонен да критикува и оплюва предварително!
цитирай
10. анонимен - Май...?
07.07.2009 07:22
Може пък тройната коалиция нарочно да е измислила този пъклен план, знае ли се:) Паричките ги нямааааа,т.е. У ТЯХ СА!
цитирай
11. анонимен - x-man
07.07.2009 07:53
Бойко започва добре. На народа му се втръсна от приказки: това правим за вас, онова правим за вас, а всъщност единственото нещо което правеше тройната коалиция беше да си пълни гушата. Сега им треперят мартинките, поне на някои от тях. Да се надяваме, че енергията на Бойко ще му стигне, за всичко с което се е заел...
цитирай
12. анонимен - Зелен хайвер и пачи яйца....
07.07.2009 09:07
В търсене на поредния Месия май целокупния ни народец отново се насади на пачите яйца!Не ви(ни)
ли мина че тройнокоалиционните бандити хитро се отърваха и подхвърлиха на ББ горещия картоф,за да
му(ни) гледат сеира от презокеанските си владения как се гърчим в огъня който ни подпалиха,за да извикаме отново след някоя и друга година пак някой подхвърлен от тях Месия?!
...Но народецът ни е свикнал да търпи и чака някой
да "го оправи".
А иначе от цялата си душа се надявам ББ да се
окаже на висота исе справи с трагичната ситуация в страната!
..."Душата" ми го желае но Разумът дълбоко се съмнява...

цитирай
13. анонимен - коментар към цитата за idiots
07.07.2009 10:28
много ми хареса
цитирай
14. анонимен - T.Jivkov
07.07.2009 11:53
Samo da ne puska Kostov vav vlasta,4e ni e jalna maika
цитирай
15. анонимен - народна любов
07.07.2009 12:46
И СИНИТЕ БЯХА МИЛИОНИ ПРЕЗ 1997 и ЖЪЛТИТЕ БЯХИ и ГЕРБерите...
цитирай
16. dani5908 - СПАСИТЕЛИТЕ
07.07.2009 13:13
много съм доволна от вота на този измъчен народец. вярвам,че герб ще се справиави със ситуацията,тук няма място за сравнение с негово величество.от герб всички са пичове и са готови на всичко.пожелавам им от сърце успешен мандат и здраве.!УСПЕХ НА НАШИТЕ СПАСИТЕЛИ!!!!!!!!
цитирай
17. анонимен - Принцип на избор
07.07.2009 13:49
Невероятния хъс, който българина влага всеки път се появи новия спасител на българия със "цялото си кралско войнство", да гласува "за спасението" и против предишните, може и да изглежда на западняците наказателен, на премиера - демократичен, на тройната коалиция - шокиращ, на самия българин - лъч надежда, но той ясно показва, че той, българинът, не знае по какви критерии да си избира управници. Всеки път се втурва да избира уж новите, различните, но двадесетина години българска демокрация ни показаха, че той греши при своя избор.
Същото ще бъде и при Б.Б., понеже нито народа е дал сериозни индикации, че нещо у самия него се е променило, нито пък Б.Б. е източник на нещо, което не сме видяли. Всички и досега обещаваха същите неща като него, и знаем резултата.
Той твърдо ще се вживее в ролята на Демократа.
цитирай
18. анонимен - заради Борисов
07.07.2009 14:30
Заради Б.Борисов гласувах за ГЕРБ иначе в Перник щефа на ГЕРБ и Л.Стойков / всички знаете кой е той/ имат общ бизнес. И понеже хората го знаят сложи първи в листата на жена си брат. Е такива хора ще провалят Борисов.
цитирай
19. анонимен - призив
07.07.2009 14:42
призив към Бойко Борисов: Изчистете си г-н Борисов авгиевите обори
цитирай
20. анонимен - Ще поживеем,ще видим
07.07.2009 15:12
Разбираема е радостта на всички,които искаха нов старт на живот.Но еуфорията ни пречи разумно да гледаме на фактите.Прекалено много стари играчи нахално се набутват в ГЕРБовата колесница на Бойко Борисов.Цял отбор сини юнаци вече поставят своите условия и то в доста императивен вид.Леко притеснява и обстоятелбството,че предатели-мушмороци/Божидар Димитров/ охотно и с целувка бяха приласкани в обятията на Генерала.Като се прибави и факта,че по места/в по-малките градове/ ГЕРБ е представен от напористи кариеристи ,ясно става,че е рано за празнични салюти.Ако кадрите на ГЕРБ са бивши пожарникари и полицаи,притесненията стават видими...
цитирай
21. dani5908 - надежда
07.07.2009 15:19
притеснения винаги ще има.ние не вярване на никой и на нищо. единствено ни остана надеждата. дано този път сме улучили шестицата, иначе трябва да си взимаме куфарите и да изчезваме докато имаме сили.границите са отворени.политиците защо ги отвориха? те ясно ни показват пътя ,ама ние сме инати и стоим да ги избираме.
цитирай
22. анонимен - Ще поживеем,ще видим - но какво
07.07.2009 15:22
от малък град съм и е абсолютно вярно това за напористите кариеристи обиколиха май всички партии
цитирай
23. анонимен - NINA
07.07.2009 16:23
АКО НИЕ САМИ НЕ СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕТЕ НИКОЙ НЯМА
ДА ВИ/НИ ПОМОГНЕ! И ЦАРЯ НИ ОБЕЩА 800 ДНИ
500 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЪРЖАВНОСТ.
ОТ 1878 3 ПЪТИ РЯЗАХА КАТО ПЛЕВЕЛ ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ
45 ГОДИНИ ЕДИН ПРОСТАК В БЪЛГАРИЯ ДАВАШЕ ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ
20 ГОДИНИ ГЛЕДАМЕ СЪЩИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ И КАКВО ??
БЕЗНАКАЗАННОСТ, БЕЗ ОТГОВОРНОСТ, БЕЗ ОБИЧ КЪМ РОДИНАТА ЗА КЪДЕ ???? ДА ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ МРАЗИМ! ДА ЗАВИЖДАМЕ! АМА И ХРИСТОС ТОВА ИСКАШЕ И КЪДЕ СВЪРШИ ???

СЛЕД ДВЕ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО ДАНО НАШИТЕ ДЕЦА ДА ЗАЖИВЕЯТ В МЕЧТАНО ЗАКОНОВА ДЪРЖАВА.
цитирай
24. boyanov - Как става тая работа?
07.07.2009 16:49
Нещо тоя призив "сами да се вземем в ръце" нещо ми е непонятен. Откакто съм завършил средното си образование винаги сам съм си изкарвал хляба. Като студент освен стипендия за успех работех и за някой лев в повече. Никога на никой не съм разчитал да ме "оправя", винаги съм гласувал според съвестта и убежденията си, спирам на пешаходни пътеки, помагам на майки с колички... и т.н.. Та, такива като мен как да се вземем в ръце? Какво ще значи това?
цитирай
25. анонимен - да вярваме, че е за добро
07.07.2009 17:01
бяхме потънали в сън - отпреди 20 г.; всичко беше станало отчаяно безнадеждно, и краят на тази безнадеждност сякаш не се виждаше. от кърджали съм. ни държава, ни общество - бягаш да се скриеш някъде, защото не искаш да живееш живота си, обезсмислен от безскрупулни и безчестни, владеещи и битието ти, и мислите ти, и не ти остават място за надежда и мечта... едно тихо, мъчително робство - на преглъщан срам и гняв от свои и чужди, и накрая - няма свои. Та затова сега ми се възродиха надеждите за нещо по-добро, и дано да е така. Господ да ни е на помощ!
цитирай
26. анонимен - Сами сме,други няма!
07.07.2009 18:09
...ако трябва да перефразираме Апостола!
Никакви "месии" няма да ни помогнат,ако сами не се
обединим около една обща идея ЗА ПРЯКА ДЕМОКРА-
ЦИЯ!За да има пряк контрол върху управляващите,
извън всякакви партии-посредници...
...Иначе,ще повтаряме до безсъзнание едни и същи
резултати в наложените ни от тях институции и
правила!
...Може би все пак си струва да помислим?
цитирай
27. анонимен - Колко глупости има в коментарите!?
07.07.2009 20:41
Но вероятно това е народът...

Какъв сън 20 години, бе? Какво ново начало, бе? Нали същият този беше главен секретар на МВР и столичен кмет 8 години?! Какъв антикомунист и десен е тоя, бе? Кой е убил дядо му лека му пръст на човека? Та нали внук му и баща му на внук му бяха дългогодишни членове на БКП! Нали именно Борисов се отказа от деполитизацията си и напусна системата на МВР!

Ало, безработните домакини, дето сте били сериозен електорат на Борисов:
Опитвайте се да пишете новите изречения с главни букви!
цитирай
28. анонимен - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ОТРИЦАТЕЛНО, ЗА ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПОЗИТИВНО!
08.07.2009 01:02
Знаете ли защо ще бъдем отново преебани???
Защото на тези избори жените гласуваха с оная си работа, а мъжете със задниците си? Извинявайте за грубянските думи, но е точно така. Колко жени гласуваха, само защото Борисов "им го вдига"? Колко българи гласуваха, само защото бяха против всички останали???
НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО, КОГАТО ГЛАСУВАМЕ С ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ! Просто е, но не е за прости хора!
цитирай
29. анонимен - НАРОДЕ ???
08.07.2009 10:19
Тези думи с три въпросителни са записани в тефтерчето на Левски.И сега те са валидни повече дори оттогава.България допусна да се движи от злобата и инерцията.Дали Кашпировски се завръща?
Думи,думи и никаква програма.Ама то няма и с кого.
Най-лошото е че около ББ гравитират повече,гладни,недоволни желаещи да се "облажат" от управлението.Антикризисната програма е направо вредна, защото е популистка.
Но все пак нека да минат 100 дни и ще видим.
цитирай
30. анонимен - един емигрант
08.07.2009 10:43
един ден ще се варнем и ще пометем тази гнусотия която гледаме отстрани години наред в страната..
цитирай
31. анонимен - Какво да го чакаме 100 дни, когато ...
08.07.2009 11:22
Какво да го чакаме 100 дни, когато този Разбойко за 3 дни наговори 100 глупости? То не беше за цената на парното, за бюджета на София, за метрото ..... До сега говореше "Ние ги ловим, те ги пускат" "Правителството ми пречи" Време е да запее че и Евросъюза му пречи.... Толкова си може момчето...Явно някой иска след 100 те дни да плачем за тройната коалиция
цитирай
32. анонимен - до един емигрант
08.07.2009 12:11
ами "варнете" се, но за да работите "тук" за нашите заплати и да ни подкрепите да получаваме "тук" като вашите "там".А не - за да се изявявате като поредните "метачи" с претенции на Месии.Такива си имаме - мерси!
цитирай
33. анонимен - бащица
08.07.2009 15:56
автора без да иска ,може би,е улучил десятката!!!
най-близките хора около Б.Б. използват точно тази дума в разговорите помежду си
цитирай
34. анонимен - ББ- Милиционерска школа в Симео...
08.07.2009 16:02
ББ- Милиционерска школа в Симеоново ,Пазач на Т. Живков, Мутра гравитираща около СИК / който яде бой във Варна от ТИМ-аджийте / Пазач на" 800-те дни " / симиончо/ " кмет " на София / преразпредели парите от Вълка към негови фирми . С тоя изборен ФАРС , се хвърля прах в очите на хората , защото на ББ му е отредена тази роля !!! Мили ми сънародници БКП пак ви издокара . И тоя ще го изпратите с псувни и още по- пълна кошница от предишните . Дави е Честит псевдо премиера !!!
цитирай
35. анонимен - заплати
08.07.2009 18:28
новия премиер най напред трябва да погледни и оправи заплатите на българските граждани - неможе едни да вземат по 2000 или 3000 лв а други да преживявят с 240.00 лв пък дори и с 500.00 лв вече не се живее. горе долу трябва да сме равни
цитирай
36. анонимен - за заплатите
08.07.2009 18:32
добре написано, но дали Бойко Борисов ще го прочете, или някой поне да му каже какво искат хората, освен хубави пътища, чисти улици и авторитет в Европа, искаме и нормални заплати, ако кръцне малко големите, ще има и за останалите хора.
цитирай
37. анонимен - НОРМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ
08.07.2009 19:15
Какво значи "нормални заплати".Заплаща се според качеството и количеството на положения труд.Ако труда е нефективен от къде ще дойдат тия пари?Всички зейнали за големи заплати а никой не си задава въпроса ,а аз какво свърших за тази заплата.
Готовите пари лесно се харчат но когато трябва да се връщат тогава започва трагедията.И тя тепърва ни предстои.По-вече от 36 милиарда дефицит.От 2005 до 2009 20 милиарда похарчени окрадени профукани.Има една народна поговорка"На такава глава,такъв калпак".Мълчахме си и се надявахме някой да дойде да ни оправи и какво стана.Добре ни подредиха.Така става там където няма гражданско общество. Най после селяните захвърлиха калпаците и започнаха да мислят с главите си.Дано да не е късно.
цитирай
38. анонимен - да живее новият Бърдоква :)))
08.07.2009 19:26
да живее новият Бърдоква :)))
цитирай
39. анонимен - Бизнес
09.07.2009 10:55
Политикате е мръсен бизнес. Ние избираме политици, които да ни управляват, а те правят бизнес, вследствие на което такива като нас оставан все по-бедни. Какво мислите ще правят новите политици, които не влязоха в бизнеса, като членове на другите партии, ще започнат да източват държавните пари в частните джобове, а простия човек, който им дава власта в ръцете ще остане с най-ниската заплата в цяла Европа, а дори и след Албания. Затова умните хора казват, че не искат да знаят министрите си, а най-добрите банки, тогава всичко в държавата върви по вода!
цитирай
40. анонимен - народе мой ???
09.07.2009 11:11
Крайно време е целокупния български народ да разбере, че времето от 14век насам, на битки за собствената крепост, за собствения дом, със собствени сили и средства, без помощ отнийде е СВЪРШИЛО. Неведнъж е повтаряно, че демократичните общества са такива заради съзнанието и активността на гражданите. И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕСАТА ако ние не се научим да бъдем активни всеки ден, а не само по избори, няма да мръднем напред. Корумпирания се корумпира защото има кой да му бута, калпазанина чупи, защото никой не звъни да извика полиция, бандитите обират апартаменти, защото разчитат че комшиите ще си мълчат!!!!!! Подкрепяйте правителството си всеки божи ден като не се страхувате да спорите, да демонстрирате, да пишете и тн. ТОВА Е ИСТИНСКИЯ КОРЕКТИВ. а не някакви дребни лапачи в парламента.
цитирай
41. анонимен - много съм доволна от вота на този ...
09.07.2009 23:55
dani5908 написа:
много съм доволна от вота на този измъчен народец. вярвам,че герб ще се справиави със ситуацията,тук няма място за сравнение с негово величество.от герб всички са пичове и са готови на всичко.пожелавам им от сърце успешен мандат и здраве.!УСПЕХ НА НАШИТЕ СПАСИТЕЛИ!!!!!!!!
забрави да им добавиш едно ки накрая,ама иначе си права п-ки са...така ще те спасят,че ще се чудиш отде ти е дошло...ама може пък да си мазохистка,кой те знае
и да ти харесва
цитирай
42. анонимен - ХОРАТА НАИСТИНА ОЧАКВАТ ПРОМЯНА, ...
11.07.2009 10:44
ХОРАТА НАИСТИНА ОЧАКВАТ ПРОМЯНА,НО НЕ И ТАЗИ,КОЯТО ЩЕ СТАНЕ ОТ ГЕРБЕРИТЕ-ОЩЕ ПО ДЯСНА ПОЛИТИКА ОТ СЕГАШНАТА-А КЬДЕ ПО НАДЯСНО ОТ 10% ДАНЬК, ОТ ЛИПСА НА 1 БЬЛГАРСКА БАНКА И Т.Н.ТА ВИЖТЕ КАКВО СЕ ЗАКАНВАТ ПЬРВО ДА НАПРАВЯТ-ДА СЕ СПРАТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ С РУСИЯ,КОЕТО Е САМОУБИИСТВЕНО И КОЕТО ЯВНО СЕ ДИКТУВА ОТВЬН И Е ПРОТИВ БЬЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС.ТОВА ОБЯСНЯВА И ПОДДРЬЖКАТА ОТ ЕВРОПА,А И ОТ САЩ,КОИТО ЕДИНСТВЕНО ГИ ИНТЕРЕСУВА ДА ОГРАНИЧАТ ВЛИЯНИЕО НА РУСНАЦИТЕ НА ВСЯКА ЦЕНА.И У НАС СЕ НАМИРАТ ПОДЛОГИ,КОИТО СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО ЗА ДА УГОДЯТ НА ЗАПАДА ОТ КЬДЕТО ПАПКАТ-АКО ЩЕ ТОВА ДА Е ЗАТРИВАНЕ НА БЬЛГАРИЯ.ТА ОЩЕ ЕДИН ПЬТ КАЗВАМ-БЕЗКРАЙНО СЬМ РАЗОЧАРОВАН ОТ НЕРАЗБИРАНЕТО НА ХОРАТА НА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА И НЕПРЕСЬСНАТОТО ДЕМОНСТРИРАНЕ НА ТОТАЛНО НЕВЕЖЕСТВО,КОСТВАЩО СТРАШНО МНОГО НА МОМЕНТИ И СЬДБАТА НА ДЬРЖАВАТА.НО,КАКВО ДА СЕ ПРАВИ НЕИСТОВАТА ПРОПАГАНДА И ОПРОСТАЧВАНЕ ДАВАТ РЕЗУЛТАТ.ЖАЛКО,СМЯТАХ ХОРАТА ЗА ПО С АКЬЛА СИ,НО КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИШ....МУТРАТА ЩЕ ПРОДЬЛЖИ С МУТРЕНСКИТЕ СИ ПРОЯВИ Е ЩЕ РАЗКАЖЕ ИГРАТА НА ЖЕЛИЯ НАРОД.......
цитирай
43. анонимен - Много,много простотия...
11.07.2009 17:23
Като чета написаното от тези малоумници иска ми се да им кажа: ОБЪРНЕТЕ СЕ, НАВЕДЕТЕ СЕ,НЕЩО ДА ВИ СЕ ЧЕРВЕНЕЕ ? Е, ТОВА Е ЗАДНИКА ВИ, червен от неизживяния "КОМУНИЗЪМ",от робската ви психология.Очевидно ви трябва един Мойсей,да ви води 40 години докато престанете да робувате на чумата "комунизъм".Не всички, разбира се - има и ВЕЧЕ осъзнати ,коитоГЛАСУВАХА ЗА ПРОМЯНАТА.По към лошо тя не може да бъде.!
цитирай
44. анонимен - Ама вярно ли на всичко?/Въпросът е за теб DANI5908
12.07.2009 18:45
Явно не сте слушали вица за това,че "никой не знае
каква С...Я ще излезе от малкото прасе"???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kpuc
Категория: Политика
Прочетен: 254321
Постинги: 62
Коментари: 212
Гласове: 554
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930